Článek
Postup
01.
Pokud máte jakékoli maso už upečené, můžete následující krok vynechat. Vepřovou pečeni ze všech stran osolte, opepřete, potřete drceným kmínem a vložte do pekáčku. Maso podlijte hovězím vývarem nebo vodou a dejte na hodinu péct při 190 stupních Celsia.
02.
Cibuli nakrájejte nahrubo a orestujte ji na oleji. Když začíná zlátnout, přidejte k ní upečené a na kostičky nakrájené maso a vše ještě chvilku restujte, aby se chutě spojily.
03.
Brambory uvařte v osolené vodě do poloměkka, v jiném hrnci uvařte doměkka také kysané zelí dochucené kmínem. Kdybyste brambory vařili spolu se zelím, zůstanou na povrchu tvrdé!
04.
Na dno pekáčku rozprostřete uvařené zelí, na něj dejte maso na cibulce a úplně navrch rozložte na kolečka pokrájené brambory. V misce rozmíchejte zakysanou smetanu s mlékem a pekáček jí zalijte.
05.
Když máte všechno nachystané, vložte pekáček do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečte asi 20 minut, dokud povrch nezrůžoví.