Článek
Postup
01.
Kuřecí prsa nařízněte, aby vznikly větší, ale tenčí řízky. Ty následně osolte a opepřete a zprudka orestujte na kousku sádla, aby se maso zatáhlo.
02.
Pokud používáte sušené houby, spařte je vroucí vodou, pokud máte čerstvé, nakrájejte je na menší plátky. Já se přiznávám, že jsem použila žampiony, protože mám vyzkoušeno, že mi ve smetanových omáčkách moc chutnají. Houby přidejte k masu případně i s vodou, ve které jste je spařili, a zalijte kuřecím vývarem. Plotnu stáhněte na minimum a maso duste doměkka.
03.
Pomazánkové máslo rozmíchejte s trochou mléka, přidejte do výpeku a omáčku promíchejte. Podle chuti ji můžete ještě trochu dosolit, ale chuť pomazánkového másla je natolik specifická a výrazná, že by bylo škoda ji potlačit kořením.
04.
Podle potřeby můžete omáčku ještě trochu zahustit lžící hladké mouky. Hotovo! Ideální je podávat omáčku s houskovým knedlíkem.