Hlavní obsah
3,5
(17)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Máte v lednici kuřecí či vepřové steaky a přemýšlíte, jak z nich připravit co nejlepší a přitom levnou večeři? Stavte se cestou v obchodě pro pomazánkové máslo a máte vystaráno!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 150 ml mléka
  • 250 g pomazánkového másla
  • 250 ml drůbežího vývaru
  • 1 hrst čerstvých hub
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa nařízněte, aby vznikly větší, ale tenčí řízky. Ty následně osolte a opepřete a zprudka orestujte na kousku sádla, aby se maso zatáhlo.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

02.

Pokud používáte sušené houby, spařte je vroucí vodou, pokud máte čerstvé, nakrájejte je na menší plátky. Já se přiznávám, že jsem použila žampiony, protože mám vyzkoušeno, že mi ve smetanových omáčkách moc chutnají. Houby přidejte k masu případně i s vodou, ve které jste je spařili, a zalijte kuřecím vývarem. Plotnu stáhněte na minimum a maso duste doměkka.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

03.

Pomazánkové máslo rozmíchejte s trochou mléka, přidejte do výpeku a omáčku promíchejte. Podle chuti ji můžete ještě trochu dosolit, ale chuť pomazánkového másla je natolik specifická a výrazná, že by bylo škoda ji potlačit kořením.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

04.

Podle potřeby můžete omáčku ještě trochu zahustit lžící hladké mouky. Hotovo! Ideální je podávat omáčku s houskovým knedlíkem.

Související témata:

Načítám