Hlavní obsah
4,4
(5)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Vzhledem ke skvělé chuti a rychlosti přípravy je kuřecí maso často vyhledávaným pokrmem a způsobů na jeho přípravu je bezpočet. Vyzkoušejte lahodné kuře na hořčici!

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 000 g kuřecího masa
  • 250 ml plnotučné hořčice
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 ks cibule
  • 120 g másla
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 150 ml smetany na vaření 12%
Článek

Postup

01.

Kuřecí maso ze všech stran osolte, pomažte hořčicí a přes noc nechte odležet v lednici, aby do sebe natáhlo chuť a vůni hořčice.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

02.

Cibulku nakrájejte najemno a zlehka ji zpěňte na rozpuštěném másle. Když začíná zlátnout, přidejte na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a vše chvíli restujte, až bude i slanina osmahnutá dozlatova.

03.

Když je vše takto připraveno, orestujte na směsi z obou stran také uleželé kuřecí maso. Pak vše zalijte asi 3 dl vody, přiklopte poklicí a nechte asi 15 minut vařit na mírném ohni. Do šťávy pod kuře můžete přimíchat zbytek hořčice, aby měla lepší barvu.

04.

Mezitím si roztopte troubu na 200 stupňů Celsia. Když je maso provařené, vložte je ještě asi na 15 minut zapéci. Používejte proto buď pánev, kterou můžete dát i do trouby, nebo maso přendejte do pekáčku.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

05.

Když má kuře zlatou kůrčičku, vydejte je z trouby, vyjměte z výpeku a odložte na chvíli stranou na teplé místo. Do výpeku nalijte smetanu na vaření, podle potřeby ještě trochu vody, omáčku dochuťte solí a barevným mletým pepřem a nechte ještě krátce projít varem.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie13 299,2 kJ
Bílkoviny283,48 g
Tuky208,54 g
Sacharidy39,66 g
Sůl20,64 g
SAFA98,59 g
Vláknina7,62 g
Cukry27,96 g
Související témata:

Načítám