Článek
Postup
01.
Kuřecí maso ze všech stran osolte, pomažte hořčicí a přes noc nechte odležet v lednici, aby do sebe natáhlo chuť a vůni hořčice.
02.
Cibulku nakrájejte najemno a zlehka ji zpěňte na rozpuštěném másle. Když začíná zlátnout, přidejte na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a vše chvíli restujte, až bude i slanina osmahnutá dozlatova.
03.
Když je vše takto připraveno, orestujte na směsi z obou stran také uleželé kuřecí maso. Pak vše zalijte asi 3 dl vody, přiklopte poklicí a nechte asi 15 minut vařit na mírném ohni. Do šťávy pod kuře můžete přimíchat zbytek hořčice, aby měla lepší barvu.
04.
Mezitím si roztopte troubu na 200 stupňů Celsia. Když je maso provařené, vložte je ještě asi na 15 minut zapéci. Používejte proto buď pánev, kterou můžete dát i do trouby, nebo maso přendejte do pekáčku.
05.
Když má kuře zlatou kůrčičku, vydejte je z trouby, vyjměte z výpeku a odložte na chvíli stranou na teplé místo. Do výpeku nalijte smetanu na vaření, podle potřeby ještě trochu vody, omáčku dochuťte solí a barevným mletým pepřem a nechte ještě krátce projít varem.