Článek
Postup
01.
S přípravou kotlet začněte už večer před samotným vařením, minimálně ale 4–5 hodin. Kotlety z obou stran naklepejte, osolte a opepřete. V míse smíchejte bílý jogurt s jedním vajíčkem a kotlety do něj ponořte. Misku pak přikryjte pokličkou nebo potravinářskou folií a uložte do chladu, aby se maso proleželo a dostalo jemnou chuť jogurtu.
02.
V hlubokém talíři rozšlehejte vajíčko, do jiného si nasypte strouhanku. Na pánvi rozpalte olej a mezitím kotlety obalte: vyjměte je z jogurtu, obalte ve vajíčku (klidně na nich nechte vrstvu jogurtu, obal bude nadýchanější), pak ve strouhance a z obou stran je osmažte dozlatova. Hotové řízky zbavte pomocí papírové utěrky přebytečného tuku.
03.
Bramborová kaše je jednoduchá: brambory nakrájejte na malé kousky a uvařte je v osolené vodě. Měkké brambory slijte, rozšťouchejte, přidejte plátek másla a trochu mléka a ručním šlehačem udělejte kaši.
04.
Rajčata nakrájejte na kousky a cibuli najemno. Vše vložte do mísy, zalijte vodou a dochuťte špetkou soli (ta být ani nemusí!), pepřem, olejem, octem a trochou cukru. Uvedené množství berte pouze orientačně, každému chutná nálev trochu jinak kyselý!