Hlavní obsah
3,3
(82)
Foto: Mona Martinů

Výsledek vypadá skvěleFoto: Mona Martinů

Z receptů od čtenářů jsem se vrhla na už od prvního přečtení lákavý recept na vepřové kotlety pečené na kysaném zelí. Uvidíte, že vám bude chutnat!

25 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 900 g vepřové kotlety
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 100 ml oleje
  • 2 ks cibule
  • 250 g klobásy
  • 4 stroužky česneku
  • 700 g kysaného zelí
Kaše
  • 700 g brambor
  • 100 g másla
  • 4 lžíce čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Kotlety nejdřív z obou stran naklepejte, osolte a okořeňte. Použijte černý mletý pepř, skvěle se hodí určitě i sladká paprika, grilovací koření nebo směs na vepřové kotlety. Plátky takto připraveného masa pokapejte olejem a uložte je do mísy, kde je nechte chvíli odležet.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

02.

Mezitím si připravte směs ze zakysaného zelí. Cibule nakrájejte najemno a osmažte ji na zbytku oleje. Když je zlatavá, přidejte na kolečka nakrájené klobásy a ty také krátce opečte.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

03.

Nakonec přidejte pokrájené kysané zelí, prolisovaný česnek a kmín. Množství klobás a česneku není nijak závazné, záleží na tom, co máte rádi. Česnek ale doporučuji nevynechávat, dodá jídlu tu správou vůni!

04.

Vše promíchejte a naskládejte na dno pekáčku. Pokud jste směs chystali na pánvi, kterou jde dát i do trouby (bez plastových držadel), nechte ji v ní, ušetříte si špinavé nádobí.

05.

Z odleželých kotlet slijte olej na pánev a kotlety na něm z obou stran orestujte dozlatova. Opečené maso pak naskládejte na směs kysaného zelí a klobásy a trochu této směsi dejte i navrch na kotlety.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

06.

Pekáček nebo pánev vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů (horkovzdušnou roztopte na 180 stupňů) a maso pečte asi 20 minut.

07.

Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory omaštěné kouskem másla a posypané nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Tak co říkáte, že je vepřové a zelí skvělá kombinace? A pokud máte chuť na kysané zelí, klikněte na odkaz výše, najdete tam spoustu skvělých receptů nejen na zelňáky, segedínský guláš nebo zelňačku 4x jinak.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie21 573 kJ
Bílkoviny232,25 g
Tuky352,53 g
Sacharidy242,8 g
Sůl22,42 g
SAFA113,67 g
Vláknina34,72 g
Cukry97,02 g
Související témata:

Načítám