Hlavní obsah
3,8
(43)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

S postupujícím létem jsou zde i letní jablka. Pokud jsou pro vás na normální jídlo příliš kyselá, není nic lepšího než z nich prostě upéct nějaký skvělý koláč. Třeba ten od Blanky Zachové z Prahy 10.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 4 ks vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • 1 hrnek oleje
  • 4 ks jablek
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že očistíte jablka. Ta oškrábejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte na malé kostičky velké asi 1 x 1 centimetr.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

02.

Vejce dejte do mísy, přisypte cukr a vše vyšlehejte do světlé tuhé pěny. Pak do hmoty postupně zašlehejte hrnek oleje a hladkou mouku prosátou se skořicí a kypřicím práškem do pečiva. Nakonec přimíchejte i připravené ovoce.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

03.

Hluboký plech vystelte pečicím papírem nebo vymažte kouskem tuku a vysypte hrubou moukou, těsto na něj nalijte a rovnoměrně ho rozprostřete po celé jeho ploše. Pak ho vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů (horkovzdušnou stačí vytopit na 180 stupňů Celsia) a pečte asi 20 minut dozlatova. Hotový koláč nakrájejte na kousky, podle chuti ho můžete dozdobit čokoládou.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie18 976,02 kJ
Bílkoviny57,52 g
Tuky261,21 g
Sacharidy478,66 g
Sůl0,69 g
SAFA35,3 g
Vláknina25,2 g
Cukry275,88 g
Související témata:

Načítám