Článek
Postup
01.
Začněte tím, že očistíte jablka. Ta oškrábejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte na malé kostičky velké asi 1 x 1 centimetr.

Foto: Ondřej Hošt
02.
Vejce dejte do mísy, přisypte cukr a vše vyšlehejte do světlé tuhé pěny. Pak do hmoty postupně zašlehejte hrnek oleje a hladkou mouku prosátou se skořicí a kypřicím práškem do pečiva. Nakonec přimíchejte i připravené ovoce.

Foto: Ondřej Hošt
03.
Hluboký plech vystelte pečicím papírem nebo vymažte kouskem tuku a vysypte hrubou moukou, těsto na něj nalijte a rovnoměrně ho rozprostřete po celé jeho ploše. Pak ho vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů (horkovzdušnou stačí vytopit na 180 stupňů Celsia) a pečte asi 20 minut dozlatova. Hotový koláč nakrájejte na kousky, podle chuti ho můžete dozdobit čokoládou.