Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Čínské jídlo v pohodlí domova? Nudle dlouhého života. Připravte si vepřové maso, zeleninu a wok.

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sterilovaných žampionů
  • 1 lžíce sádla
  • 200 g rýžových nudlí
  • 1 hrnek hovězího vývaru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce rýžového vína
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 plechovky bambusových výhonků
  • 2 ks paprik
  • 1/2 ks lilku
  • 10 dkg drůbeže
  • 10 dkg vepřového masa
  • 2 stroužky česneku
  • 3 ks jarní cibulky
Článek

Postup

01.

V pánvi nechte zpěnit kolečka z cibulek a plátky česneku. Přidejte 1vepřové maso nakrájené na tenké plátky, drůbeží maso nakrájené na nudličky a plátky nakrájených vepřových jater.

02.

Osmahněte a vmíchejte kostičky z j lilku, proužky z paprik a hranolky bambusových výhonků (můžete nahradit kedlubnou).

03.

Směs míchejte, orestujte a dochuťte dvěma lžícemi sójové omáčky, lžící rýžového vína nebo sherry, půl lžičkou drceného pepře, lžící mletého zázvoru, špetkou pálivé papriky, opatrně se solí, případně wei-su (známé jako glutamát) a šálkem vývaru.

04.

Mezitím uvařte rýžové nudle nebo špagety, slijte je, promíchejte se lžící sádla a nechte v teple.

05.

Směs z pánve dejte do jiné nádoby, na pánvi na oleji osmahněte dvě lžíce malých nakládaných žampiónů, zaprašte je hladkou moukou a opékejte do hněda. Za stálého míchání je zalijte vývarem, přidejte lžíci sójové omáčky a povařte.

06.

Na talíři udělejte kopeček z nudlí, navršte horkou směs z masa se zeleninou a přelijte omáčkou.

Související témata:

Načítám