Článek
Postup
01.
V pánvi nechte zpěnit kolečka z cibulek a plátky česneku. Přidejte 1vepřové maso nakrájené na tenké plátky, drůbeží maso nakrájené na nudličky a plátky nakrájených vepřových jater.
02.
Osmahněte a vmíchejte kostičky z j lilku, proužky z paprik a hranolky bambusových výhonků (můžete nahradit kedlubnou).
03.
Směs míchejte, orestujte a dochuťte dvěma lžícemi sójové omáčky, lžící rýžového vína nebo sherry, půl lžičkou drceného pepře, lžící mletého zázvoru, špetkou pálivé papriky, opatrně se solí, případně wei-su (známé jako glutamát) a šálkem vývaru.
04.
Mezitím uvařte rýžové nudle nebo špagety, slijte je, promíchejte se lžící sádla a nechte v teple.
05.
Směs z pánve dejte do jiné nádoby, na pánvi na oleji osmahněte dvě lžíce malých nakládaných žampiónů, zaprašte je hladkou moukou a opékejte do hněda. Za stálého míchání je zalijte vývarem, přidejte lžíci sójové omáčky a povařte.
06.
Na talíři udělejte kopeček z nudlí, navršte horkou směs z masa se zeleninou a přelijte omáčkou.