Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Sunny Forest, Shutterstock.com

Foto: Sunny Forest, Shutterstock.com

Sváteční punč se hodí pro všechny výjimečné příležitosti. Pije se horký a na skleničku patří plátek pomeranče a citronu.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kousek skořice
  • 1 hvězdička badyánu
  • 2 ks hřebíčku
  • 1 ks citronu
  • 1 ks pomeranče
  • 1/2 dl rumu
  • 50 g cukru krupice
  • 200 ml vody
  • 200 ml bílého vína
Článek

Postup

Z citronu a pomeranče vymačkejte šťávu, kterou smíchejte s vodou a cukrem a poté přiveďte k varu. Pak přilijte rum s vínem a přidejte koření. Punč opět zahřejte až k bodu varu. Horký ho nalévejte do nahřátých sklenic, které můžete ozdobit polovinou plátku pomeranče a citronu.

Související témata:

Načítám