Článek
Postup
01.
Začnete tím, že kaki očistíte a 50 g rozmixujete na hladké pyré (zralé kaki je hodně sladké, tedy není třeba přislazovat, ale pokud máte rádi hodně sladké, přidejte k ovoci lžičku cukru). Zbytek nakrájejte na drobné kousky a nechte stranou.
02.
K rozmixovanému pyré přidejte lžičku škrobu, zamíchejte a dejte na 30 sekund do mikrovlnné trouby na plný výkon.
03.
Do zhoustlé směsi poté přidejte zbytek škrobu a zpracujte těsto, ze kterého budete tvořit malé, stejně velké kuličky (čím menší, tím lepší).
04.
Kuličky dejte následně vařit do vroucí vody na 10 minut na středním plamenu. Po uvaření dejte kuličky do studené vody nejlépe s ledem.
05.
Vychlazené škrobové kuličky dejte do vyšší sklenice, přidejte kousky zbylého kaki, můžete přidat i led a zalijte kokosovým (nebo jiným rostlinným či kravským) mlékem a podávejte.
Lahodné je taky domácí bombardino se šlehačkou nebo eggnog alias americký vaječňák