Hlavní obsah
5,0
(4)
Foto: David Židlický

Foto: David Židlický

V horkém počasí nebývá moc nálada na teplé nápoje. Zkuste tedy kávu se zmrzlinou, která má v sobě citrusové tóny. Zvládnete si ji snadno připravit v pohodlí domova a nemusíte za ní do luxusní kavárny ani cukrárny.

5 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 skleničku
  • 35 ml kávy espresso
  • 1 kopeček vanilkové zmrzliny
  • 10 ml mléka
  • 10 ml pomerančového džusu
Článek

„Pro svou prezentaci na mistrovství světa v přípravě kávy ve švýcarském Bernu jsem musela připravit speciální drink. Jeho konečná podoba vznikala dlouho a moji kamarádi už ani nechtěli moje nápady ochutnávat. Nakonec se z něho vyklubal skvělý a osvěžující nápoj, který se krásně hodí do horkého dne. Možná vás překvapí použité ingredience, ale věřte, že dohromady tvoří velmi zajímavé chutě,“ popisuje vznik drinku známá česká baristka Petra Davies Veselá, která se stala dvakrát mistryní České republiky v přípravě kávy.

Postup

01.

Do mixovací nádoby (použijte klasický nebo ponorný mixér) vložte všechny potřebné ingredience a rozmixujte. Když vše začne pěnit, nalijte nápoj do skleničky.

02.

Miramare ozdobte čtvrtkou plátku pomeranče nebo kandovanou pomerančovou kůrou. Ihned podávejte. Pokud chcete drink ještě víc osvěžující, můžete přidat pár kostek ledu.

Zkuste také recept na kávu s citronem a mletým zázvorem. Tato nezvyklá (a výborná) káva je „detoxikační“ – povzbudí ducha a nakopne vás do nového dne.

Energetická hodnota celkem - 1 skleničku
Energie466 kJ
Bílkoviny2,3 g
Tuky4,77 g
Sacharidy15,42 g
Sůl0,21 g
SAFA2,87 g
Vláknina0,68 g
Cukry14,03 g

Načítám