Hlavní obsah

Báječné letní drinky na tento víkend? Vyzkoušejte osvěžující koktejly, ať už s alkoholem nebo bez

Foto: niksdope, Shutterstock.com

Foto: niksdope, Shutterstock.com

Chystáte se strávit víkend s přáteli nebo si jen chcete dopřát něco výjimečného? Zkuste si připravit osvěžující koktejly! Ať už preferujete alkoholické varianty, nebo raději nealkoholické verze, máme pro vás skvělé tipy a recepty.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Víkend je ideální čas pro relaxaci a zábavu a co může být lepšího než si k tomu dopřát lahodný koktejl? Ať už plánujete grilování, večírek s přáteli, nebo jen odpočinek doma, osvěžující nápoj může být tím pravým zpestřením.

Virgin osvěžení aneb Party bez alkoholu

Nealkoholické koktejly, známé také jako virgin koktejly, jsou skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat osvěžující nápoj bez následků. Jedním z nejoblíbenějších je virgin mojito. Tento nápoj kombinující mátu, limetku, cukr a sodovku je nejen chutný, ale i velmi osvěžující.

Střízlivé nás nedostanou

Pro ty, kteří si rádi dopřejí alkoholický drink, máme několik osvědčených receptů. Klasikou je mojito – svěží kombinace rumu, máty, limetky a sodovky. Pokud preferujete něco exotického, piña colada je ideální volbou, kde se mísí rum s ananasovým džusem a kokosovým mlékem.

Limonády

Pokud chcete něco mezi koktejlem a neobyčejnou „obyčejnou vodou“, zkuste domácí limonády. Skvěle vás osvěží a chuť je prostě na jedničku.

Čerstvost nadevše

Aby vaše koktejly chutnaly co nejlépe, je důležité dodržet několik základních pravidel. Především používejte vždy čerstvé suroviny – limetky, citrony, bylinky a ovoce. Kvalitní alkohol je také základem úspěchu.

K přípravě budete potřebovat několik nástrojů: shaker, muddler (k rozmačkání bylinek a ovoce), odměrku a kvalitní led. Nezapomeňte na vhodné sklenice – vysoké sklenice na long drinky, nižší sklenice na koktejly jako margarita nebo široké sklenice na koktejly typu piña colada. Pokud si nechcete vybavovat domácnost novým náčiním, skvěle poslouží i mixér a nějaké šťouchátko, jako je vařečka, metlička….

Nechce se vám doma nic mixovat ani míchat? Zavítejte do obchodu a kupte si některou z letních novinek na trhu.

Načítám