Hlavní obsah
4,3
(4)
Foto: Makistock, Shutterstock.com

Foto: Makistock, Shutterstock.com

Bubble tea, také známý jako perlivý mléčný čaj, je osvěžující nápoj pocházející z Tchaj-wanu. Koktejl je kombinací čaje, mléka nebo smetany a tapiokových kuliček, které dodávají zábavnou texturu a chuťový zážitek. Je oblíbený pro svůj osvěžující charakter a různé možnosti přizpůsobení dle vaší fantazie.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 sklenici
  • 2 sáčky černého čaje
  • 1/2 hrnku tapiokových perel
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 lžičky cukru
  • 6 kostek ledu
  • 10 ml sirupu
Článek

Bubble tea je koktejlový fenomén posledních let. Zatímco jeho obliba ne a ne klesnout, jeho cena se řídí opačným trendem a stoupá. V některých prodejnách až k horentním sumám, kdy dáte za neobyčejný obyčejný čaj klidně 100 Kč. To už se vyplatí si ho připravit doma za zlomek ceny.

Postup

01.

Nejprve si připravte tapiokové perličky. Postupujte podle návodu na obale, kdy se obvykle vaří v oslazené vodě přibližně 20-30 minut, dokud nejsou měkké (vodu můžete různě obarvit a ochutit, ale nemusíte). Po uvaření je sceďte a propláchněte studenou vodou.

Tip: Tapiokové kuličky připravujte jen v množství, které zvládnete zkonzumovat do 3 hodin. Pak začnou rychle tvrdnout. Také si je můžete koupit už hotové nebo předpřipravené v mnoha příchutích i barvách.

02.

Uvařte čaj ze dvou sáčků. Nejčastěji se bubble tea připravuje z černého čaje, ale fantazii se meze nekladou. Vyzkoušejte také zelený nebo ovocný, pokud však zvolíte čaj sypaný, vždy tekutinu přeceďte. Bubble tea také můžete připravit jen z mléka nebo sirupu.

Tip: Pro slabší variantu čaje zvolte jen jeden sáček nebo toto množství využijte na dvě porce.

03.

Zchladlý čaj rozlijte do sklenic, přidejte mléko, sirup podle chuti (můžete zvolit ovocný, čokoládový, s příchutí makronek nebo kávy...), cukr a všechno důkladně promíchejte. Také můžete použít barmanský shaker. Na závěr přidejte do sklenic led a tapiokové kuličky. Promíchejte a ihned podávejte.

Načítám