Hlavní obsah

Co si upéct o víkendu? Vsaďte na muffiny! Vybírat můžete ze sladkých i slaných

Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Hledáte inspiraci na kulinářskou radost pro víkendové odpoledne? Muffiny jsou skvělou volbou, která potěší každého. Můžete si vybrat z široké škály receptů od sladkých po slané a experimentovat s různými netradičními surovinami. Objevujte kouzlo těchto malých bochánků v papírových košíčkách a užijte si jejich nepřeberných možností.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Muffiny jsou ideální volbou pro víkendové pečení. Jsou snadné na přípravu, nezaberou moc času a dají se vzít třeba na výlet s dětmi nebo podávat k odpolední kávě. Navíc existuje nekonečné množství receptů, takže si každý může najít variantu podle svého gusta. Ať už máte chuť na klasiku, jako jsou čokoládové muffiny, nebo na něco odlehčenějšího a zdravějšího, s muffiny se zkrátka nemůžete splést.

Sladký dortík

Začneme naprostou klasikou, sladkými muffiny, které miluje snad každý. Ať uděláte těsto čistě vanilkové, nebo přidáte ovoce, úspěch je zaručen.

S čokoládou a kakaem

Pro milovníky čokolády jsou muffiny s kakaem a čokoládou skvělou volbou. Tato sladká pochoutka se vyznačuje bohatou, hřejivou chutí čokolády a je skvělá jak na snídani, tak na odpolední svačinu.

Odlehčená varianta

Zdravější varianta muffinů překvapí svou sytostí a lahodností. Tyto muffiny jsou plné ovoce (ale i zeleniny), semínek nebo jogurtu, a jsou tak ideální na snídani nebo svačinu. I když jsou vlastně pro dietáře, jejich chuť je stále plná!

Snadno naslano

Slané muffiny jsou skvělou alternativou ke klasickým sendvičům a využijete je na oslavy, pikniky nebo jako rychlý a chutný oběd.

S trochou fantazie

Muffiny jsou skvělou variantou pro experimentování s chutěmi a surovinami. Nebojte se vybočit z tradičních receptů a vyzkoušet něco nového!

Kdo si hraje, nezlobí

Zkuste také zapojit fantazii na plné obrátky a zkusit si s muffiny trochu pohrát. Ať sáhnete po špagetách nebo netradičním zdobení, vaši strávníci to ocení!

Načítám