Hlavní obsah
2,9
(8)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Perfektním čínským knedlíčkům, které jsou plněné tofu a špenátem se říká dim sum. Pojďte vyzkoušet!

40 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
Těsto
  • 200 ml kokosového mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
Náplň
  • 1 balení marinovaného tofu
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 hrst baby špenátu
  • 1 ks chilli papričky
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1 lžička anýzu
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
K podávání
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 lžíce čerstvého koriandru
  • 1/2 hrnku sójové omáčky
Článek

01.

Tofu rozmačkejte vidličkou. Nasekanou jarní cibulku vhoďte na rozpálený olej, po chvilce přidejte nasekaný koriandr (včetně stonků), česnek, chilli, tofu a nakonec i baby špenát. Zakápněte tamari, podle chuti okořeňte, krátce orestujte a nechte vychladnout.

Foto: Eva Malúšová

Špenát vmíchejte až na závěr, aby se příliš nerozvařilFoto: Eva Malúšová

02.

Do mouky se špetkou soli postupně přilévejte kokosové mléko tak, abyste vypracovali hladké nelepivé těsto. Na pomoučeném vále z něj vyválejte 3–4 mm silnou placku, ze které vykrajujte kolečka tak akorát do dlaně (8–10 cm).

Foto: Eva Malúšová

Rozválejte a vykrajujte kolečka tak akorát do dlaněFoto: Eva Malúšová

03.

Doprostřed dejte trochu náplně a zabalte do měšce. Každý kousek uložte do papírového košíčku na muffiny, nebudou se vám tak lepit k podložce.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

04.

Do většího hrnce nalijte několik centimetrů vody a přiveďte k varu. Umístěte do něj pařák s knedlíčky a hlídejte, aby voda jen lehce probublávala a pára tak nebyla příliš horká. Vařte alespoň 5 minut. Hotové dim sum posypejte sezamovými semínky, nasekanou jarní cibulkou a koriandrem a namáčejte do sójové nebo jiné oblíbené omáčky.

Foto: Eva Malúšová

Po asi 5 minutách v páře jsou knedlíčky hotovéFoto: Eva Malúšová

Související témata:

Načítám