Článek
Důležité je v tomto receptu skládání všech surovin v pekáči natěsno vedle sebe. Tím se maso nevysuší a chutě se dokonale prostoupí.
Postup
01.
Nejprve osolte a opepřete plátky vepřové krkovice. V misce smíchejte olej, hořčici a kvalitní grilovací koření bez soli. Tuto směs vetřete do masa a nechte marinovat minimálně 3 hodiny.
02.
Poté nakrájejte na plátky oloupané cibule, brambory, klobásu, slaninu a čerstvou papriku. Naložené plátky masa překrojte na polovinu nebo třetiny. Vše na přibližně stejně velké kousky. Stroužky česneku jen oloupejte, ale nechte je celé.
03.
Pekáč lehce vymažte sádlem. Do něj pak skládejte vedle sebe maso, slaninu, kroužky cibule, papriku, klobásu a brambory. Přidejte i celé stroužky česneku. Vše můžete ještě lehce posolit a opepřit.
04.
Živáňskou zakryjte alobalem a pečte při 190 °C asi 90 minut, dokud maso nezměkne. Pak odstraňte alobal a dopečte dozlatova během dalších 20 minut.