Článek
Lámete si hlavu, kde seženete mleté kuřecí maso? Zajisté vám ho rád připraví leckterý řezník nebo ho koupíte ve větších supermarketech. Použít můžete i mleté krůtí maso.
Postup
01.
Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a přidejte pokrájené plátky slaniny, tenké plátky cibule, nastrouhanou mrkev, plátky žampionů, utřený česnek a nasekaný rozmarýn. Směs osolte a za občasného míchání obdělávejte na středním plameni asi 15 minut, dokud není vše měkké.
02.
Do omáčkového základu vmíchejte protlak, sójovou omáčku a mleté maso. Rozmíchejte, aby maso netvořilo hrudky, a na silném ohni zarestujte 5 minut. Poté snižte teplotu na polovinu, vlijte rajčata i s nálevem a přidejte ještě 200 ml vody. Omáčku vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.
03.
Mezitím uvařte gnocchi dle návodu na obale, sceďte je a vsypejte do omáčky. Promíchejte.
04.
Do větší zapékací mísy nebo několika menších přendejte gnocchi i s omáčkou a zasypejte je nastrouhanou mozzarellou i parmazánem a dejte zapéct do rozehřáté trouby. Pečte, dokud není sýr zlatavý – trvá to asi 10 minut. Před servírováním pokrm ozdobte čerstvou bazalkou.
Tip: Takto upravené gnocchi postačí na 4-6 porcí.