Článek
Dršťky jsou částí hovězího předžaludku a řadí se mezi vnitřnosti. To může na někoho působit odpudivě, ale nenechte se odradit! Používají se nejen v české kuchyni, ale narazit na ně můžete i v asijské či uznávané francouzské.
Postup
01.
Dršťky propláchněte v cedníku. Pak je vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte v osolené vodě pod pokličkou doměkka. Doporučuji použít předvařené, bude to trvat asi 30 minut, čerstvé dršťky se musejí vařit několik hodin.
02.
V jiném hrnci orestujte na sádle oloupanou a najemno nasekanou cibuli. Když začne zlátnout, přidejte česnek nasekaný na plátky a společně krátce osmahněte.
03.
Pak přidejte sladkou papriku a hladkou mouku a vše za stálého míchaní metlou zalijte masovým vývarem nebo vývarem z drštěk.
04.
Nyní vložte měkké dršťky a vše asi 15 minut povařte. Nakonec vmíchejte sušenou majoránku a podávejte s domácím pečivem.
Nemáte předsudky a dáte šanci játrům, nebo dokonce býčí žlázám? Zkuste skvělé recepty z vnitřností. Anebo si dejte sendvič se smaženými dršťkami a chilli majonézou.