Článek
Není třeba tvrdit, že vepřové nožičky jsou zrovna dietní pokrm, ale obsahují vysoké množství kolagenu, takže děláte i něco pro zdraví. Aspoň vás nebudou bolet klouby, až půjdete po obědě těch pár kalorií navíc vyběhat nebo vychodit.
Postup
01.
Nožičky co nejlépe očistěte, omyjte a vložte do většího hrnce. Zalijte vodou a přidejte oloupanou cibuli a koření se solí. Vařte asi hodinu, aby nožičky změkly.
02.
Mezitím oloupejte a utřete česnek. Prošlehejte ho s medem, sójovou omáčkou, BBQ omáčkou, olejem a se solí s pepřem.
03.
Uvařené nožičky vyndejte z hrnce a nechte mírně prochladnout. Poté na nich nařízněte kůži do mřížky, ze všech stran do nich vetřete marinádu a vyskládejte je do zapékací misky. Nožičky přelijte pivem a pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi hodinu, než bude kůže krásně křupavá. V průběhu pečení nožky přelévejte výpekem.