Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Milujete vepřové na houbách, ale počasí houbám nepřeje nebo není právě sezona? Nevadí i se žampiony z obchodu u nedělního oběda zazáříte.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g vepřových řízků
  • 250 g žampionů
  • 1 ks cibule
  • 1 kousek másla
  • 300 ml houbového bujonu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 10 g houbových koření
  • 1 lžička škrobu
Článek

Postup

01.

Vepřové řízky pokrájejte na nudličky a případně okořeňte dle chuti (pepř, trocha grilovacího koření), žampiony na plátky a cibuli na kostičky.

02.

Na kousku másla orestujte cibuli, přidejte houby a duste, dokud nejsou žampiony pěkně měkké. Pak směs poprašte houbovým kořením – hlavně pokud použijete žampiony, houbové koření je víc přiblíží těm pořádným, lesním houbám.

03.

Přidejte maso a chvíli restujte. Podlijte tak 300 ml bujonu a chvíli ještě duste. Pak dochuťte kořením a přidejte lžičku solamylu rozpuštěnou ve 100 ml studené vody. Naposledy prohřejte a stáhněte z plotny. Doporučuji podávat s rýží parboiled.“

Související témata:

Načítám