Článek
Postup
01.
Šalotku nakrájejte na půlměsíčky a zprudka ji orestujte na rozpáleném oleji. Maso nakrájejte na menší kousky, zlehka je osolte a opepřete a přidejte k šalotce.
02.
Ve chvíli, kdy se povrch masa zatáhne, můžete sporák trochu stáhnout. K masu přidejte pokrájená rajčata včetně šťávy, ve které jsou naložená, a na kolečka nakrájený pórek a vše asi 15 minut duste, dokud maso nebude skoro měkké. Pak přidejte na kousky pokrájenou oloupanou cuketu a papriku, arašídy, podle chuti dokořeňte muškátovým oříškem, oreganem a pepřem, případně také špetkou chilli.
03.
Vše dalších asi 10–15 minut duste, až bude maso úplně měkké a cuketa a papriky přitom zůstanou krásně křupavé. Pokud bude potřeba, můžete směs jednou za čas podlít trochou vody, aby se během dušení nepřipalovala a vznikla omáčka. Ze zeleniny ale klidně můžete přidat i jarní cibulku, čerstvá rajčata, lilek, pažitku či petrželku, nastrouhat jednu menší mrkev, přidat hlívu ústřičnou… prostě cokoli :-).
04.
Než se směs dodělá, připravte si přílohu. Poté už můžete servírovat.