Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Hledáte recept, který zaručeně ohromí rodinu i přátele? Rolovaná vepřová plec plná bylinek, opečené slaniny a česneku je trefa do černého! Příprava je jednoduchá, výsledek chutný a šťavnatý. Nechte troubu pracovat za vás a překvapte hosty voňavou masovou lahůdkou.

20 min.
Příprava
1 hod., 45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 kg vepřové plece
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 100 g anglické slaniny
  • 6 stroužků česneku
  • 2 svazky čerstvých bylinek (pažitka, řeřicha, oregano…)
  • 1 ks šalotky
  • 150 g naložených pečených paprik
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks červené cibule
Článek

Maso můžete potřít i klasickou hořčicí, výsledný pokrm bude jemnější. Bylinky do náplně volte podle chuti.

Postup

01.

Slaninu nakrájejte na malé kostičky a na lžíci másla je opečte dozlatova společně s nasekanou šalotkou.

02.

Plec postupně rozkrojte na velký plát a za pomoci potravinářské fólie ho naklepejte na výšku asi 1 cm. Osolte a opepřete. Masový plát dále potřete hořčicí a utřeným česnekem a pokryjte ho jemně nasekanými bylinkami, opečenou slaninou se šalotkou a nakrájenou nakládanou pečenou paprikou. Pomocí fólie sviňte maso do rolády a svažte potravinářským provázkem.

03.

Roládu vložte do pekáčku a potřete zbylým rozpuštěným máslem. Maso podlijte asi 100 ml vody a obložte klínky červené cibule. Roládu pečte přikrytou při 180 °C přibližně 90 minut, poté ji odkryjte, přelijte výpekem a ještě asi 15 minut dopečte.

Načítám