Článek
Maso můžete potřít i klasickou hořčicí, výsledný pokrm bude jemnější. Bylinky do náplně volte podle chuti.
Postup
01.
Slaninu nakrájejte na malé kostičky a na lžíci másla je opečte dozlatova společně s nasekanou šalotkou.
02.
Plec postupně rozkrojte na velký plát a za pomoci potravinářské fólie ho naklepejte na výšku asi 1 cm. Osolte a opepřete. Masový plát dále potřete hořčicí a utřeným česnekem a pokryjte ho jemně nasekanými bylinkami, opečenou slaninou se šalotkou a nakrájenou nakládanou pečenou paprikou. Pomocí fólie sviňte maso do rolády a svažte potravinářským provázkem.
*Přečtěte si, jak koupit a nakrájet vepřovou plec na roládu.
03.
Roládu vložte do pekáčku a potřete zbylým rozpuštěným máslem. Maso podlijte asi 100 ml vody a obložte klínky červené cibule. Roládu pečte přikrytou při 180 °C přibližně 90 minut, poté ji odkryjte, přelijte výpekem a ještě asi 15 minut dopečte.
Tip: Podávejte s nejlepší bramborovou kaší anebo zkuste recept na výborné česnekové šťouchané brambory.