Článek
Jako přílohu zvolte bramborovou kaši nebo šťouchané brambory s cibulkou a hráškem. Roládu můžete servírovat také s rýží, ale přílohy z brambor v tomto případě vedou.
Postup
01.
Vejce společně s mlékem, nasekanou pažitkou a špetkou soli promíchejte a na pár kapkách oleje usmažte míchaná vejce.
02.
Maso omyjte, očistěte a rozřízněte na velký plát. Mírně ho naklepejte paličkou, osolte, opepřete a potřete hořčicí. Nakládané okurky podélně překrojte, slaninu nakrájejte na centimetrové špalíčky. Na připravený masový plát navrstvěte míchaná vejce, okurky a slaninu a poté zarolujte do rolády. Maso zpevněte potravinářským provázkem nebo párátky.
03.
Ve větší pánvi rozpalte zbylý tuk a roládu na něm ze všech stran opečte. Poté ji přendejte do pekáčku. V pánvi ve výpeku opečte na měsíčky nakrájenou cibuli a přeložte ji k masu. Podlijte vodou a při 180 °C pečte asi hodinu, dokud roláda není křehká. V průběhu pečení maso přelévejte výpekem.