Hlavní obsah
3,7
(3)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Španělské nebo rozlítané, takové ptáčky zná každý. Zato schované v roládě už tak často neochutnáte. Jaká škoda! Maso se díky pečení úplně rozpadá, okurka zůstane křupavá a vajíčko se nevysuší.

30 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 3 ks vejce
  • 3 lžíce mléka
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 1 špetka soli a pepře
  • 1,2 kg vepřové plece
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 100 g anglické slaniny v celku
  • 6 ks nakládaných okurek
  • 3 lžíce tuku
  • 2 ks cibule
Článek

Jako přílohu zvolte bramborovou kaši nebo šťouchané brambory s cibulkou a hráškem. Roládu můžete servírovat také s rýží, ale přílohy z brambor v tomto případě vedou.

Postup

01.

Vejce společně s mlékem, nasekanou pažitkou a špetkou soli promíchejte a na pár kapkách oleje usmažte míchaná vejce.

02.

Maso omyjte, očistěte a rozřízněte na velký plát. Mírně ho naklepejte paličkou, osolte, opepřete a potřete hořčicí. Nakládané okurky podélně překrojte, slaninu nakrájejte na centimetrové špalíčky. Na připravený masový plát navrstvěte míchaná vejce, okurky a slaninu a poté zarolujte do rolády. Maso zpevněte potravinářským provázkem nebo párátky.

03.

Ve větší pánvi rozpalte zbylý tuk a roládu na něm ze všech stran opečte. Poté ji přendejte do pekáčku. V pánvi ve výpeku opečte na měsíčky nakrájenou cibuli a přeložte ji k masu. Podlijte vodou a při 180 °C pečte asi hodinu, dokud roláda není křehká. V průběhu pečení maso přelévejte výpekem.

Energetická hodnota celkem - 6 porcí
Energie11 773,2 kJ
Bílkoviny271,36 g
Tuky174,6 g
Sacharidy34,24 g
Sůl6,08 g
SAFA76,64 g
Vláknina6,34 g
Cukry19,66 g

Načítám