Článek
Postup
01.
Nejdříve připravte marinádu. Do rendlíku dejte pivo, med a cukr, pomalu směs přiveďte k varu a vařte tak dlouho, dokud se množství nezredukuje asi na 2/3.
02.
Šalotky oloupejte a nakrájejte na poloviny a dejte je zvolna opékat do hrnce s rozpáleným olejem (použijte takový hrnec, který pak můžete dát do trouby). Maso důkladně osolte, opepřete a přidejte k šalotkám. Opékejte ho jen tak dlouho, aby se stáhlo ze všech stran.
03.
Hrnec pak dejte do trouby a maso pečte na 200 °C asi 20 minut. Pak maso vyndejte a podlejte ho marinádou. Teplotu trouby stáhněte na 160 °C, do hrnce přidejte rajčata a bylinky a vše dejte přikryté péct na dalších 50 minut. Poté maso vyndejte, hrnec dejte na plotnu a omáčku redukujte, dokud nezačne houstnout.
04.
Maso podávejte nakrájené na tenké plátky spolu s pečivem nebo bramborami.