Článek
Postup
01.
Nejdříve připravte marinádu – smíchejte všechny ingredience a kuřecí prsa v ní pečlivě obalte.
02.
Troubu předehřejte na 220 °C, dovnitř na chvíli vložte prázdný plech vyložený pečicím papírem. Na rozpálený plech pak položte kuřecí prsa a pečte je zprudka 5 minut. Poté teplotu ztlumte na 190 °C a pečte dalších 20 minut. Maso vyndejte z trouby.
03.
Zatímco se maso peče, připravte si dip. Zakysanou smetanu a bílý jogurt (můžete použít i jen jednu variantu) smíchejte s prolisovaným česnekem a najemno nakrájenými bylinkami (použila jsem z větší části bazalku, poté oregano a trochu tymiánu). Podle chuti osolte a uložte do lednice.
04.
Cuketu nakrájejte na půlcentimetrové plátky, potřete olejem, osolte, opepřete a ogrilujte nebo z obou stran opečte na pánvi. A připravte si i další zeleninu: ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, oloupané avokádo nakrájejte na slabé klínky nebo kostičky.
05.
Upečené maso nakrájejte na plátky. Pšeničné tortilly nahřejte na pánvi – použijte buď 4 velké, nebo 8 mini tortill, můžete vzít světlé pšeničné či celozrnné, záleží na vás.
06.
Do teplé tortilly rozprostřete několik plátků cukety, kousky masa, avokádo a ředkvičky. Pokapejte dipem a posypejte podle chuti čerstvými bylinkami, které jste použili do dipu. Servírujte s nakrájenou limetkou, která tacos příjemně osvěží.
Máte rádi naši tradiční kuchyni a osvědčené chutě? Místo tortill můžete použít lokše! Vyzkoušejte lokše s husím masem a povidlovou omáčkou nebo třeba lokše à la tortilla s trhaným krůtím masem.