Článek
Coleslaw je legendární salát ze zelí a mrkve, který původně pochází z Nizozemska a velkou popularitu získal ve Spojených státech. Vyniká křupavostí a jemnost mu dodává majonézová zálivka. Je skvělou přílohou právě k drůbežímu hamburgeru.
Postup
01.
Začneme salátem. Bílé zelí nakrouhejte na tenké nudličky a oloupanou mrkev nastrouhejte na jemném struhadle.
02.
V menší misce smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, cukr, vinný ocet, sůl a čerstvě namletý pepř.
03.
Zálivku smíchejte s připravenou zeleninou a salát nechte asi hodinu odležet v lednici.
04.
A jdeme na burger. Bílý rohlík nebo housku nakrájejte na malé kostičky a ty zalijte mlékem. Přidejte mleté kuřecí maso, nasekanou jarní cibulku, sůl a trochu čerstvě namletého pepře.
05.
Vše důkladně, nejlépe rukama, promíchejte a ze směsi vytvarujte burgery. Ty grilujte z obou stran na mřížce grilu nebo grilovací pánvi, 3-4 minuty z každé strany.
06.
Před podáváním opečte na grilu nebo pánvi řezem dolů i hamburgerové bulky. Ty pak naplňte kuřecími burgery a salátem Coleslaw.
Něco na gril? Zkuste grilovanou panenku se slaninovými bramborami nebo grilovanou zeleninu s burratou