Článek
Postup
01.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubší kousky, oloupaný česnek nasekejte nahrubo. Maso krátce opláchněte, osušte a nakrájejte na kostky velké asi 4 × 4 cm. Kromě krkovice můžete použít i vepřový bok nebo jejich směs.
Tip: Maso včas vyndejte na kuchyňskou linku, aby získalo pokojovou teplotu, zkrátíte tak čas potřebný na tepelnou úpravu. Maso také utrpí menší teplotní šok a bude šťavnatější.
02.
03.
Přiklopte víko remosky a pečte bez otevírání 45 minut. Poté odklopte, zkontrolujte a promíchejte. Pečte dalších 15 minut a znova promíchejte. Maso by už mělo být měkké a opečené do hezké barvy, podle velikosti kousků ale může chtít ještě pár minut navíc. V téhle fázi ho už kontrolujte a míchejte častěji: výpečky budou hotové, když se všechna šťáva odpaří až na tuk, maso bude opečené dohněda a cibule se téměř úplně rozpadne.
04.
Podávejte tradičně – s knedlíkem a červeným zelím. Zda si vyberete houskový knedlík, nadýchaný karlovarský knedlík nebo klasický bramborový knedlík, je už na vás.
Studené, vidličkou nahrubo rozmačkané výpečky na chlebu jsou minimálně stejně tak dobré jako populární francouzské rillettes.
Za zapůjčení remosky děkujeme společnosti Remoska s.r.o.
Nejlepší recepty v remosce: Nejjednodušší pečené kuře z remosky | Nejrychlejší kefírová buchta z remosky | Tvarohový koláč s ovocem z remosky