Hlavní obsah
3,3
(28)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Máte chuť na šťavnatou pečínku? Krkovice se zeleninou podlitá černým pivem bude chutnat skvěle s čerstvým chlebem nebo bramborovou kaší.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky krkovice
  • sůl a pepř
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 5 stroužků česneku
  • 200 ml tmavého piva
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • olej
Článek

Postup

01.

Plátky masa naklepejte a na okrajích na několika místech nařízněte, aby se při pečení nekroutily. Osolte a opepřete. Papriku překrojte, zbavte semínek a nakrájejte na proužky.

02.

Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli také oloupejte, překrojte na poloviny a nakrájejte na plátky.

03.

Plátky masa vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku. Přidejte česnek, cibuli a nakrájenou papriku.

04.

Do misky nalijte pivo, přidejte protlak a hořčici a promíchejte, směs pak nalijte na maso. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut.

Tip: Maso podávejte s domácím chlebem s křupavou kůrkou, nejlepší bramborovou kaší nebo třeba s kuskusem.

Načítám