Článek
Postup
01.
Hlávku kapusty očistěte, listy nakrájejte na proužky a dejte vařit do osolené vody asi na deset minut. Pak kapustu slijte a v cedníku propláchněte ledovou vodou.
02.
Cibuli nasekejte najemno a orestujte ji na pánvi na trošce oleje. Když začne lehce zlátnout, přidejte k ní nadrcený česnek a krátce osmažte.
03.
Bílé pečivo nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem, přidejte vejce, mletý vepřový bůček, majoránku, cibuli s česnekem, sůl a pepř. Nakonec i povařenou a důkladně vymačkanou kapustu. Vše zamíchejte.
04.
Karbanátky můžete obalit v trojobalu (hladká mouka, osolená rozšlehaná vejce a strouhanka) a smažit ve vrstvě oleje na pánvi. Anebo z masa vytvarujte karbanátky, v ničem je neobalujte, položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě při 180 stupních cca 20 minut. Obě varianty jsou výborné. Video: Jak se dělá trojobal?
05.
Hotové kapustové karbanátky servírujte s jemnou bramborovou kaší.