Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno, balkánský sýr rozdrobte a sušená rajčata nakrájejte na proužky.
02.
Do mísy dejte cibuli a oba druhy masa. Přidejte vejce, hořčici a strouhanku. Osolte, opepřete, přidejte tymián a důkladně promíchejte. Poté vmíchejte sýr i rajčata a směs nechte chvilku odpočinout.
03.
Z masové směsi vytvarujte šišku. Dejte ji do olejem vymazaného pekáčku nebo na plech.
Tip: Co dělat, aby sekaná nepraskla? Sekanou potřete bílkem anebo ji vložte do chlebíčkové formy, kde bude dobře držet tvar.
04.
Sekanou vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně 50 minut. Jako příloha je skvělá nejlepší bramborová kaše nebo domácí pečivo. A jestli se vám už tradiční přílohy omrzely, zkuste něco jiného: smažená polenta s tymiánem dovede tuto sekanou k dokonalosti!