Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Amikphoto, Shutterstock.com

Foto: Amikphoto, Shutterstock.com

Kapr patří ke klasickým pokrmům zpestřujícím Vánoce. Ale co si ho připravit i během roku - a s ořechy?

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks kapra
  • 2 lžičky soli
  • 4 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1,5 hrnku vlašských ořechů
Článek

Postup

01.

Očištěné porce kapra osolte a opečte na másle z obou stran. Současně (později) vedle něj osmahněte nadrobno pokrájenou cibulku s pepřem a lžící mleté papriky – vše společně podlijte.

02.

Kapra se základem duste pod pokličkou, a když je téměř měkký, přihoďte šálek mletých vlašských ořechů. Kapra potom přendejte do pekáčku, přelijte prolisovanou omáčkou, zasypte další porcí mletých ořechů a ještě dvacet minut doduste v troubě.

Související témata:

Načítám