Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Tisíce let stará pomůcka čínské kuchyně si našla už dávno cestu i do Evropy. Taky doma máte wok? Zkuste jídlo na thajský způsob!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Maso
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 hrst černých hub
  • 2 ks červené chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks nakládaných kukuřiček
  • 2 ks rajčat
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • 2 ks kuřecích prsou
Na dochucení
  • 2 lžíce rajčatové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce bílého vinného octa
K podávání
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Postup

01.

Dvě kuřecí prsíčka nakrájejte na nudličky a poprašte škrobovou moučkou.

02.

Salátovou okurku nakrájejte na kostičky, rajčata můžete spařit, oloupat a posekat.

03.

Kukuřičky překrojte, několik bambusových výhonků nakrájejte na proužky, stroužky česneku nasekejte nadrobno, chilli papričky vyčistěte a pokrájejte najemno, černé čínské houby namočte do vody.

04.

Cibulky nakrájejte na šikmé kousky. Když máte všechno připraveno rozpalte v pánvi olej, stáhněte plamen, vložte maso a 20 minut opékejte.

05.

Maso vyjměte děrovanou naběračkou, olej slijte a do pánve přidejte nový. Na něm osmahněte česnek, zeleninu a překrájené houby, bambus a pokrájený ananas. Přilijte vinný ocet, rajskou šťávu a rybí omáčku.

06.

Za stálého míchání přidejte chilli papričky, dochuťte cukrem a solí. Prohřejte ještě tři minuty, vložte maso a dozdobte koriandrem.

07.

Podávejte s rýží nebo nudlemi.

Související témata:

Načítám