Článek
Postup
01.
Dvě kuřecí prsíčka nakrájejte na nudličky a poprašte škrobovou moučkou.
02.
Salátovou okurku nakrájejte na kostičky, rajčata můžete spařit, oloupat a posekat.
03.
Kukuřičky překrojte, několik bambusových výhonků nakrájejte na proužky, stroužky česneku nasekejte nadrobno, chilli papričky vyčistěte a pokrájejte najemno, černé čínské houby namočte do vody.
04.
Cibulky nakrájejte na šikmé kousky. Když máte všechno připraveno rozpalte v pánvi olej, stáhněte plamen, vložte maso a 20 minut opékejte.
05.
Maso vyjměte děrovanou naběračkou, olej slijte a do pánve přidejte nový. Na něm osmahněte česnek, zeleninu a překrájené houby, bambus a pokrájený ananas. Přilijte vinný ocet, rajskou šťávu a rybí omáčku.
06.
Za stálého míchání přidejte chilli papričky, dochuťte cukrem a solí. Prohřejte ještě tři minuty, vložte maso a dozdobte koriandrem.
07.
Podávejte s rýží nebo nudlemi.