Článek
Postup
01.
Najemno pokrájenou cibuli nechte zesklovatět na sádle. Mezitím odblaňte maso, pokrájejte ho na kousky o velikosti sousta, promíchejte s moukou a přidejte k cibuli. Zprudka restujte, než se maso zatáhne a ze všech stran opeče.
Tip: Mouku můžete vynechat, ale není jí zase tolik. Zajistí, že maso zůstane uvnitř šťavnaté, a zahustí omáčku.
02.
Maso s cibulí zasypejte paprikou a kmínem, promíchejte a po pár vteřinách, aby se paprika nespálila, zalijte vodou či vývarem tak, aby bylo maso stěží ponořeno. Osolte, přidejte bobkový list a pod poklicí duste asi hodinu úplně doměkka. Čas od času promíchejte a zkontrolujte, jestli maso nepotřebuje podlít.
03.
Vmíchejte scezené zelí (šťávu zatím nevylévejte) a ještě 5 až 10 minut povařte. Přidejte smetanu a dochuťte čerstvě mletým pepřem, solí či dokyselte nálevem ze zelí.
Tip na přílohu: Neoloupané, pouze odrhnuté brambory předvařte v osolené vodě, pokrájejte, přímo na plechu smíchejte s trochou oleje (výborně se hodí ten ve spreji) a soli a při 200 °C opečte v troubě dozlatova.
RECEPTY NA SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ TROCHU JINAK: Segedínský guláš z hlávkového zelí | Hovězí segedín s červeným zelím | Sójový segedín bez masa | Polský bigos