Článek
Postup
01.
Rybu nakrájejte na menší kousky velikosti sousta. V misce promíchejte ingredience na marinádu a kousky ryby pěkně obalte. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 200 °C 10 minut.
02.
Mezitím nakrouhejte zelí na slabé nudličky. Mrkev pomocí škrabky naškrábejte na tenké plátky anebo nakrájejte na tenké hranolky. Cibuli nakrájejte na tenké klínky nebo půlkolečka. Zelí s mrkví a cibulí vložte do mísy, zakápněte 1–2 lžičkami citronové šťávy, javorovým sirupem, olejem a osolte. Promíchejte.
03.
Připravte si dip – promíchejte zakysanou smetanu nebo majonézu s pikantní omáčkou sriracha, ½-1 lžící citronové nebo limetkové šťávy a prolisovaným česnekem. Osolte.
04.
Tortilly opečte na pánvi. Můžete použít dvě větší anebo ideálně 4 minitortilly (o průměru 15 cm). Do každé vložte zeleninu, obložte rybou, zakápněte dipem a zasypejte koriandrem a chilli papričkou.
Užijte si i další lehké rybí pokrmy. Ochutnejte například originální rybí prsty z trouby anebo lososa s ořechovou krustou.