Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Burger, jak ho neznáte? Náplň může mít rybí podobu. Nebojte, pochutnáte si na nich královsky!

35 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Náplň
  • 400 g tresky
  • 1 hrst kořenové petržele
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce rostlinného oleje
K podávání
  • 4 ks ředkviček
  • 4 lžíce octa 8%
  • 5 g soli a pepře
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • 4 ks housky
  • 1 kelímek zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Tresku rozmixujte a vymačkejte z ní co nejvíce vody. Smíchejte s nasekanou petrželí, strouhankou, majonézou (dodá na šťavnatosti a při pečení směs zpevní) a ochuťte citronem, solí a pepřem. Nechte alespoň půl hodiny v chladu odstát a poté tvarujte placky, které smažte z obou stran.

02.

Mezitím nakrájejte ředkvičky na tenké plátky, osolte, opepřete a smíchejte s octem, cukrem a koprem. Během 10 minut krásně zjemní a chutě se propojí. Housky potřete smetanou nebo jogurtem, rozdělte na ně burgery a přidejte naložené ředkvičky.

Související témata:

Načítám