Článek
Rolády mají velké kouzlo. Z obyčejného kusu masa udělají luxusní záležitost, a ještě navíc v nich zužitkujete zbytky z lednice – trochu sýra, plátky šunky, kysané zelí nebo vařená vejce… Prostě a jednoduše skoro vše!
Nejlepší vepřové rolády
Jak roládu upevnit, aby se nerozpadla
Největší obava při pečení rolád? Že se rozmotají nebo z nich vyteče náplň. Není třeba se bát – stačí mít po ruce pár pomocníků a vědět, jak je použít.
- Kuchyňský provázek – ideální varianta pro větší kusy masa. Roládu pevně ovažte po celé délce v odstupech cca 2–3 cm
- Párátka nebo kovové jehly – hodí se na menší rolády nebo na upevnění okrajů
- Potravinářská fólie nebo alobal – v nich můžete roládu předpéct, aby držela tvar, a pak jen dopéct pro křupavou kůrčičku