Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Řízky lze udělat z nejrůznějšího masa a plnit různými ingrediencemi na mnoho způsobů. Na dnešek jsme pro vás připravili sice klasické kuřecí řízky, zato ale plněné netradičním způsobem - špikováním.

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Řízky
  • 800 g kuřecích prsou
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 hrnek strouhanky
  • 2 ks vejce
  • 3 lžíce oleje
Příloha
  • 500 g brambor
Článek
Foto: Mona Martinů

Připravte si tyto ingredienceFoto: Mona Martinů

Postup

01.

Kuřecí řízky lehce pěstí naklepejte a úzkým špikovacím nožem do něj udělejte napříč vlákny masa dírky.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

02.

Nakrájejte slaninu na kostičky, mandle a česnek na půlky a vložte je do otvorů.

03.

V misce rozšlehejte vajíčka s hladkou moukou a do druhé misky nasypte strouhanku. Všechny řízky pak postupně obalte ve vajíčku s moukou, ve strouhance, a nakonec je osmažte dozlatova v rozpáleném oleji. Ten rozehřejte na mírném plameni, aby se řízky smažily jen velmi pomalu a propekly se i uprostřed.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

04.

Podávejte s uvařenými bramborami.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie11 204,46 kJ
Bílkoviny240,96 g
Tuky97,18 g
Sacharidy201,8 g
Sůl12,26 g
SAFA27,77 g
Vláknina13,07 g
Cukry13,02 g
Související témata:

Načítám