Článek
Postup
01.
Řízky naklepejte a opepřete. V hlubší misce rozšlehejte vejce, přidejte smetanu, škrob a řízky ve směsi naložte (díky zakysance budou i po smažení krásně šťavnaté). Teď by měly ideálně dvě hodiny odpočívat v lednici.
02.
Poté propláchněte čočku, zalijte ji vodou a asi 40 minut ji vařte v neosolené vodě. Poté ji znovu propláchněte ve studené vodě.
03.
Připravte si salát. Smíchejte rukolu, natrhaný lollo salát, půlky rajčátek a proužky papriky. Přidejte ocet, který ho dokonale ochutí. Nakonec salát promíchejte s čočkou.
04.
A teď už zpátky k řízkům. Každý postupně vyjměte z marinády, osolte, obalte ve strouhance a smažte dozlatova, jak jste zvyklí.
05.
Podávejte s čočkovo -zeleninovým salátem.