Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Řízků není nikdy dost, sytily nás na školních výletech nebo nás záchránily při nevyvedených nedělních obědech. A dosud jsme se jich nepřejedli. Je ale čas vyzkoušet i novou kombinaci.

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vepřových řízků
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 100 g kukuřičné strouhanky
  • 100 g strouhanky
  • 1 ks salát lollo rosso
  • 1 hrst čerstvé rukoly
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 ks žluté papriky
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 50 g zelené čočky
Článek

Postup

01.

Řízky naklepejte a opepřete. V hlubší misce rozšlehejte vejce, přidejte smetanu, škrob a řízky ve směsi naložte (díky zakysance budou i po smažení krásně šťavnaté). Teď by měly ideálně dvě hodiny odpočívat v lednici.

02.

Poté propláchněte čočku, zalijte ji vodou a asi 40 minut ji vařte v neosolené vodě. Poté ji znovu propláchněte ve studené vodě.

03.

Připravte si salát. Smíchejte rukolu, natrhaný lollo salát, půlky rajčátek a proužky papriky. Přidejte ocet, který ho dokonale ochutí. Nakonec salát promíchejte s čočkou.

04.

A teď už zpátky k řízkům. Každý postupně vyjměte z marinády, osolte, obalte ve strouhance a smažte dozlatova, jak jste zvyklí.

05.

Podávejte s čočkovo -zeleninovým salátem.

Související témata:

Načítám