Článek
„K úspěchu je zapotřebí píle, potu a slz. Zároveň nezapomínejte, že cesta na vrchol nespočívá jen v tréninku. Podle mě je klíčové i psychické rozpoložení a hlavně kvalitní odpočinek,“ říká fotbalista Ondřej Kolář. A jak si úspěšný sportovec užívá chvíle odpočinku? Nezapomíná ani na dobré jídlo. K jeho favoritům patří tuňák, třeba v podobě těchto těstovin.
Postup
01.
Česnek nasekejte najemno a smažte ho na pánvi s olejem 1-2 minuty dozlatova. Přidejte petržel a míchejte 1 minutu, poté vlijte nasekaná rajčata. Snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte asi 5-10 minut, dokud nevznikne konzistence omáčky.
02.
Do pánve přidejte tuňáka a promíchejte s omáčkou. Vařte 5 minut.
03.
Přiveďte osolenou vodu k varu. Vhoďte do ní těstoviny rigatoni a vařte podle návodu na obalu nebo dokud nebudou al dente. Sceďte a přesypte do servírovací mísy. Vmíchejte omáčku, dochuťte černým pepřem a naservírujte.