Článek
Při současných cenách energií je dlouhé vaření docela luxus, proto si v tomto receptu pomožte tlakovým hrncem, který nejen přípravu masa urychlí, ale zaručí i jeho měkkost.
Postup
01.
Nasekanou hovězí oháňku omyjte, osolte a opepřete. Na sádle ji v otevřeném tlakovém hrnci opečte a pak ji vyndejte.
02.
Na výpeku krátce orestujte nasekanou cibuli a celé stroužky česneku. Přidejte kostičky kořenové zeleniny a společně restujte, dokud zelenina nezačne zlátnout.
03.
Maso vraťte do hrnce a smíchejte se zeleninou. Přidejte bylinky, koření a dvě špetky soli. Obsah hrnce zalijte vínem a vývarem, tlakový hrnec zavřete a dejte vařit na mírný plamen asi na 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
04.
Maso vyndejte z hrnce a zeleninu propasírujte. Omáčku dochuťte brusinkovým džemem. Nakonec do horké omáčky zamíchejte vrchovatou lžíci studeného másla pro zjemnění.
05.
Žampiony nakrájejte na čtvrtky, orestujte na másle a osolte. Pak je buď přidejte přímo do ragú, nebo servírujte na každé porci zvlášť. Ideální přílohou k ragú je bramborová kaše.