Článek
Kuřecí paličky jsou skvělou volbou na rychlou a jednoduchou variantu oběda nebo večeře. Kombinace lehce pikantního masa a sladkých jablek s voňavou skořicí vám určitě zachutná. Pokud neholdujete variantě masa s ovocem, můžete přidat do pekáčku mix kořenové zeleniny.
Postup
01.
Jablka překrojte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Použijte spíš sladší odrůdy jablek. Nechte je v míse, poprašte skořicí a dejte stranou. Cibule oloupejte a nakrájejte na měsíčky.
02.
Kuřecí paličky opláchněte, osušte, osolte a opepřete. Poté je poprašte grilovacím kořením. Pekáček vymažte kouskem másla. Zbylé máslo nechte rozpustit.
03.
Do pekáčku vyskládejte paličky a kolem nich jablka a cibuli. Přidejte tymián. Poté vše zakapejte máslem. Pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte asi hodinu. V průběhu pečení směs přelévejte výpekem. Podle potřeby můžete občas podlít několika lžícemi vody.
04.
Paličky jsou hotové, když mají krásně zlatou barvu a kůže je křupavá. Chutnat budou s bramborovou kaší i kuskusem. Do bramborové kaše můžete přidat kousek celeru, chuť bude výraznější. Pokud budete paličky podávat s kuskusem, promíchejte ho s nakrájenými jablky a cibulí z pekáčku.
Kuře si můžete připravit na stovky způsobů. Zkuste klasický perkelt s noky. Pokud se vám o víkendu dařilo v lese, sáhněte po receptu na dokonalou kuřecí pečínku s houbami.