Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Naservírujte rodině snadnou a lahodnou večeři s vůní podzimu. Kuřecí paličky s jablky a skořicí budou chutnat s bramborovou kaší i kuskusem.

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 kuřata
  • 12 ks kuřecích paliček
  • 3 ks jablek
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • sůl a pepř
  • 2 ks cibule
  • 10 snítek čerstvého tymiánu
Článek

Kuřecí paličky jsou skvělou volbou na rychlou a jednoduchou variantu oběda nebo večeře. Kombinace lehce pikantního masa a sladkých jablek s voňavou skořicí vám určitě zachutná. Pokud neholdujete variantě masa s ovocem, můžete přidat do pekáčku mix kořenové zeleniny.

Postup

01.

Jablka překrojte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Použijte spíš sladší odrůdy jablek. Nechte je v míse, poprašte skořicí a dejte stranou. Cibule oloupejte a nakrájejte na měsíčky.

02.

Kuřecí paličky opláchněte, osušte, osolte a opepřete. Poté je poprašte grilovacím kořením. Pekáček vymažte kouskem másla. Zbylé máslo nechte rozpustit.

03.

Do pekáčku vyskládejte paličky a kolem nich jablka a cibuli. Přidejte tymián. Poté vše zakapejte máslem. Pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte asi hodinu. V průběhu pečení směs přelévejte výpekem. Podle potřeby můžete občas podlít několika lžícemi vody.

04.

Paličky jsou hotové, když mají krásně zlatou barvu a kůže je křupavá. Chutnat budou s bramborovou kaší i kuskusem. Do bramborové kaše můžete přidat kousek celeru, chuť bude výraznější. Pokud budete paličky podávat s kuskusem, promíchejte ho s nakrájenými jablky a cibulí z pekáčku.

Kuře si můžete připravit na stovky způsobů. Zkuste klasický perkelt s noky. Pokud se vám o víkendu dařilo v lese, sáhněte po receptu na dokonalou kuřecí pečínku s houbami.

Načítám