Článek
Chcete mít tohle rychlé, syté a přitom jednoduché jídlo ještě lepší a sofistikovanější? Naplněné tortilly vyskládejte do pekáčku, zasypejte je nastrouhaným sýrem (výborný je čedar) a vložte do trouby. Zapékejte, dokud se sýr nezačne rozpouštět. A jestli si chcete dát práci a ukázat, co ve vás je, udělejte si domácí tortilly:
Postup
01.
Maso namelte na domácím mlýnku nebo o to požádejte svého řezníka. Cibuli nakrájejte najemno, papriku na proužky, česnek na plátky a cuketu na kostičky.
Tip: Pro rychlý postup si samozřejmě kupte maso už namleté, do receptu lze použít nejen kuřecí, ale i jakékoliv jiné. Pokud se vám nechce maso mlít, nakrájejte kuře na drobné kousky, další postup je stejný.
02.
V hlubší pánvi rozehřejte olej. Opečte na něm cibuli a po chvíli přidejte česnek. Nechte ho rozvonět, přimíchejte maso a opečte ho za stálého míchání dohněda.
03.
04.
Do hotové směsi zamíchejte fazole a krátce prohřejte. Poté směs stáhněte z ohně. Na pracovní desku rozložte tortilly. Každou potřete zakysanou smetanou, přidejte natrhaný ledový salát, masovou směs a tortillu přehněte.
05.
Zbylou zakysanou smetanu promíchejte s prolisovaným stroužkem česneku, osolte a opepřete. Vznikne tak rychlý česnekový dip, podávejte ho k hotovým tortillám.
Víte, že tortillu si můžete připravit i nasladko? Zkuste jednoduchý pletenec z tortilly s jablky jako rychlý štrúdlík.