Hlavní obsah
3,0
(2)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Směs do tortilly máte hotovou během chvilky. Zapracujete do ní zbylé maso i zeleninu a výsledek je pokaždé dokonalý. Zkuste ji například s kuřecím mletým masem v pikantním stylu.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 tortilly
Na náplň
  • 500 g kuřecích stehenních řízků
  • 150 g čerstvých červených paprik
  • 1 ks cibule
  • 1 ks stroužku česneku
  • 150 g cukety
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 200 g sterilovaných červených fazolí
  • 3 g soli a pepře
  • 5 lžic oleje
  • 1 špetka mletého chilli
Na dohotovení a dip
  • 4 ks celozrnných tortill
  • 250 g 30% zakysané smetany
  • 1 ks stroužku česneku
  • 3 g soli a pepře
  • 100 g ledového salátu
Článek

Chcete mít tohle rychlé, syté a přitom jednoduché jídlo ještě lepší a sofistikovanější? Naplněné tortilly vyskládejte do pekáčku, zasypejte je nastrouhaným sýrem (výborný je čedar) a vložte do trouby. Zapékejte, dokud se sýr nezačne rozpouštět. A jestli si chcete dát práci a ukázat, co ve vás je, udělejte si domácí tortilly:

Postup

01.

Maso namelte na domácím mlýnku nebo o to požádejte svého řezníka. Cibuli nakrájejte najemno, papriku na proužky, česnek na plátky a cuketu na kostičky.

Tip: Pro rychlý postup si samozřejmě kupte maso už namleté, do receptu lze použít nejen kuřecí, ale i jakékoliv jiné. Pokud se vám nechce maso mlít, nakrájejte kuře na drobné kousky, další postup je stejný.

02.

V hlubší pánvi rozehřejte olej. Opečte na něm cibuli a po chvíli přidejte česnek. Nechte ho rozvonět, přimíchejte maso a opečte ho za stálého míchání dohněda.

03.

Poté přidejte protlak, chilli, papriky, cuketu a rajčata. Směs dobře promíchejte, osolte a opepřete. Přilijte trochu vody a poté pod pokličkou duste zvolna asi 20 minut, občas promíchejte.

04.

Do hotové směsi zamíchejte fazole a krátce prohřejte. Poté směs stáhněte z ohně. Na pracovní desku rozložte tortilly. Každou potřete zakysanou smetanou, přidejte natrhaný ledový salát, masovou směs a tortillu přehněte.

05.

Zbylou zakysanou smetanu promíchejte s prolisovaným stroužkem česneku, osolte a opepřete. Vznikne tak rychlý česnekový dip, podávejte ho k hotovým tortillám.

Víte, že tortillu si můžete připravit i nasladko? Zkuste jednoduchý pletenec z tortilly s jablky jako rychlý štrúdlík.

Načítám