Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte na kostky a nechte odpočinout. Cibuli nakrájejte najemno a dejte opékat na rozpálený olej. Nespěchejte na ni, čím déle ji necháte opékat, tím výraznější bude chuť i barva guláše. Když je cibulka hnědá, přisypte maso.
02.
Maso opečte ze všech stran a počkejte, až pustí tekutinu. V té maso nechte dusit, dokud se všechna nevyvaří. Kostky vepřového poprašte moukou, zasypte paprikou, přidejte bobkový list, nasekané chilli papričky, rajčatový protlak, důkladně promíchejte a zalijte hovězím vývarem.
03.
Asi hodinu nechte dusit, dokud maso nebude úplně křehké. Osolte a opepřete podle chuti. Podávat můžete s bramborovými noky, těstovinami či knedlíkem.