Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Novoroční předsevzetí jsou ta tam a posledním hřebíčkem do rakve diety je blížící se masopustní hodování. Nemáte hlad, ale jen na něco chuť? Upečte morkové kosti!

5 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg morkových kostí
  • 2 ks šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 hrsti listové petržele
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 8 krajíců chleba
Článek

Postup

01.

Kosti pořádně omyjte a v troubě vyhřáté na 200 °C pečte nastojato asi 20 minut, aby morek změkl, ale úplně se nerozpustil a nevytekl.

02.

Mezitím smíchejte nasekané cibulky a petržel, prolisovaný česnek, sůl a pepř s olivovým olejem a trochou citronové šťávy. Pečivo nasucho opečte na pánvi nebo v toustovači. Morek mažte na připravené topinky a doplňte petrželovým salátkem.

Související témata:

Načítám