Článek
Postup
01.
Bílé pečivo nakrájejte na kostičky a zalijte ho mlékem. Přidejte vejce, nasekanou světlou část jarní cibulky a nasekaný koriandr.
02.
Čerstvého lososa bez kůže nasekejte v kutru. Maso přidejte do misky s pečivem, vejcem a bylinkami, přidejte trošku citronové šťávy, sůl a bílý pepř. Vše zamíchejte.
03.
Morkýma rukama tvořte malé karbanátky a dejte je vedle sebe na plech s pečicím papírem. Karbanátky pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova (cca 10–15 minut).
04.
Mražený hrášek dejte vařit do mléka se smetanou, stačí cca 3 minuty. Pak hrášek v mléce rozmixujte dohladka a do horké směsi zamíchejte studené máslo a sůl.
05.
Upečené karbanátky servírujte s hráškovým pyré.