Hlavní obsah
4,3
(3)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Jednoduchý a rychlý recept z ryby, který si zamilují i děti, a vy tak dostanete rybu do jídelníčku bez případných protestů. Losos je dost tučný, proto karbanátky stačí upéct v troubě, není třeba je smažit na dalším tuku.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na karbanátky
  • 250 g lososa
  • 1 rohlík
  • 50 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1/2 jarní cibulky
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 špetky bílého pepře
  • 1/2 lžičky citronové šťávy
Na hráškové pyré
  • 220 g mraženého hrášku
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce másla
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 2 špetky soli
Článek

Postup

01.

Bílé pečivo nakrájejte na kostičky a zalijte ho mlékem. Přidejte vejce, nasekanou světlou část jarní cibulky a nasekaný koriandr.

02.

Čerstvého lososa bez kůže nasekejte v kutru. Maso přidejte do misky s pečivem, vejcem a bylinkami, přidejte trošku citronové šťávy, sůl a bílý pepř. Vše zamíchejte.

03.

Morkýma rukama tvořte malé karbanátky a dejte je vedle sebe na plech s pečicím papírem. Karbanátky pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova (cca 10–⁠15 minut).

04.

Mražený hrášek dejte vařit do mléka se smetanou, stačí cca 3 minuty. Pak hrášek v mléce rozmixujte dohladka a do horké směsi zamíchejte studené máslo a sůl.

Foto: Svatava Vašková

Takové jídlo je velmi rychle na stole.Foto: Svatava Vašková

05.

Upečené karbanátky servírujte s hráškovým pyré.

Související témata:

Načítám