Článek
Nejste tolik „medoví“? Klidně med vynechejte. Masu to nijak neuškodí, jen krustička při pečení nebude tolik křupavá.
Postup
01.
Ze všeho nejdřív si připravte marinádu. Stroužky česneku nasekejte najemno a smíchejte je v míse se sójovou omáčkou, zázvorem, medem, pepřem a grilovacím kořením. Do směsi naložte žebírka a nechte je přes noc marinovat.
Tip: Pokud používáte grilovací koření bez soli, přidejte sůl do marinády.
02.
Troubu předehřejte na 175 °c. Žebra i s marinádou přeložte do pekáče, mírně podlijte vodou a pečte asi 60 až 90 minut, než je maso úplně měkké. Během této doby žebra několikrát otočte a přelijte výpekem.
03.
Před dopečením žebra potřete medem a ještě chvíli pečte – vytvoří se karamelová krusta. Trvá to jen pár minut.
Jste milovníci pečeného masa? Vybrali jsme pro vás hned 50 nejlepších receptů na pečínky.