Článek
Postup
01.
02.
Z kapustiček odstraňte ovadlé listy (také je můžete přidat do vývaru), z paprik jádřince, cibuli oloupejte a všechnu zeleninu nakrájejte na podobně velké kusy.
Tip: Na plech můžete přidat téměř jakoukoliv pevnější zeleninu: květák, celer, pastinák, brambory, řepu, mrkev, pevnější listy zelí. Přihodit můžete pár hub i jablko. Kouzlit lze i s bylinkami a kořením.
03.
Nakrájenou zeleninu rozložte na plech, zastříkněte ji olejem, osolte, opepřete a přidejte bylinky. Zlehka ji prohrábněte obracečkou (nebo rukama), aby se všechny kousky dobře obalily olejem a kořením a rozprostřete ji na plech v jedné vrstvě.
04.
Na zeleninu rozložte klobásky a plech vložte do trouby. Pečte 25-35 minut, až zelenina změkne a klobásky budou opečené dozlatova. Podávejte s opečeným chlebem nebo jemnou bramborovou kaší.
Tip: Já si pečenou zeleninu na talíři ráda ještě zastříknu citronovou šťávou nebo kapkou dobrého octa.
Bude růžičková kapusta první zelenina, kterou v receptu vyměníte, nebo ji naopak milujete? Pro ty druhé je tady inspirace na nejlepší recepty z růžičkové kapusty.