Článek
Tentokrát si při jídle trošku zamažete ruce, ale rozhodně to stojí za to! Takto připravená křídla vyzkoušejte s jednoduchým dipem ze zakysané smetany se solí a troškou drceného česneku.
Postup
01.
Kuřecí křídla nejprve zbavte letek (vrchní část křídel), na nichž není žádné maso. Můžete je použít třeba do vývaru.
02.
Křídla dejte do mísy, osolte je, přidejte olej a promíchejte. Koření smíchejte, nasypte na křídla a rukama promněte. Křídla dejte do pekáče, zakryjte je alobalem a pečte při 150 °C asi 60 minut.
03.
Mezitím si připravte marinádu smícháním oleje, drceného česneku, pepře, kvalitního pikantního kečupu a trošky medu. Dle chuti ji osolte. Po hodině pečení jsou křídla měkká, takže je vyndejte z trouby, potřete marinádou a dopečte při 190 °C asi 10 minut. Po upečení je ještě jednou potřete výpekem.