Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

V tomto receptu je kečup a my se nebojíme to přiznat, protože i tahle přísada udělá z křidélek luxusní pokrm. S čerstvým pečivem a vychlazeným pivem si je zamilujete i vy.

15 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
křídla
  • 1 kg kuřecích křídel
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička sušené cibule
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
marináda
  • 2 lžíce ostrého kečupu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 špetka soli
Článek

Tentokrát si při jídle trošku zamažete ruce, ale rozhodně to stojí za to! Takto připravená křídla vyzkoušejte s jednoduchým dipem ze zakysané smetany se solí a troškou drceného česneku.

Postup

01.

Kuřecí křídla nejprve zbavte letek (vrchní část křídel), na nichž není žádné maso. Můžete je použít třeba do vývaru.

02.

Křídla dejte do mísy, osolte je, přidejte olej a promíchejte. Koření smíchejte, nasypte na křídla a rukama promněte. Křídla dejte do pekáče, zakryjte je alobalem a pečte při 150 °C asi 60 minut.

03.

Mezitím si připravte marinádu smícháním oleje, drceného česneku, pepře, kvalitního pikantního kečupu a trošky medu. Dle chuti ji osolte. Po hodině pečení jsou křídla měkká, takže je vyndejte z trouby, potřete marinádou a dopečte při 190 °C asi 10 minut. Po upečení je ještě jednou potřete výpekem.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie10 053,01 kJ
Bílkoviny181,76 g
Tuky173,96 g
Sacharidy30,42 g
Sůl9,63 g
SAFA42,25 g
Vláknina0,59 g
Cukry27,13 g

Načítám