Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: stockcreations, Shutterstock.com

Foto: stockcreations, Shutterstock.com

Jaro je konečně tady a pomalu, ale jistě se i obchody plní prvními letošními výpěstky. Pojďte si s naším dnešním receptem „vyjarnit“ náladu! Blančina paella s tygřími krevetami vás dostane!

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené papriky
  • 2 lžíce čerstvého hrášku
  • 2 lžíce kukuřice
  • 8 ks tygřích krevet
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky šafránu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 400 g rýže
  • 200 g mořských plodů
Článek

Postup

01.

Začněte přípravou rýže: krátce ji osmahněte, a pak vlijte vývar nebo vodu. Vařte zhruba 20 až 30 minut, rýže by měla tekutinu nasáknout a zbytek by se měl odpařit. Zhruba v polovině přidejte šafrán, který́ rýži obarví dožluta. Nejprve vařte na co nejvyšším plameni, pak ho postupně snižujte.

02.

Poté si zahřejte pánev, na ni kápněte olej a zprudka opečte čerstvé krevety; trvá to asi 3 minuty z každé strany. Následně je vyjměte a zabalte do alobalu, aby došly. Některé z krevet můžete opéct vyloupané.

03.

Postupně přidávejte další mořské plody, nejlépe čerstvé, které vám chutnají. Pokud nemáte k dispozici čerstvé, zvolte zmrazený koktejl mořských plodů. Zároveň s tím přidejte i kukuřici, hrášek a červenou papriku.

04.

Pak smíchejte s hotovou rýží a dochuťte kořením. Jako příloha se hodí jarní salát z hlávkového salátu a ředkviček.

Načítám