Článek
Postup
01.
Začněte přípravou rýže: krátce ji osmahněte, a pak vlijte vývar nebo vodu. Vařte zhruba 20 až 30 minut, rýže by měla tekutinu nasáknout a zbytek by se měl odpařit. Zhruba v polovině přidejte šafrán, který́ rýži obarví dožluta. Nejprve vařte na co nejvyšším plameni, pak ho postupně snižujte.
02.
Poté si zahřejte pánev, na ni kápněte olej a zprudka opečte čerstvé krevety; trvá to asi 3 minuty z každé strany. Následně je vyjměte a zabalte do alobalu, aby došly. Některé z krevet můžete opéct vyloupané.
03.
Postupně přidávejte další mořské plody, nejlépe čerstvé, které vám chutnají. Pokud nemáte k dispozici čerstvé, zvolte zmrazený koktejl mořských plodů. Zároveň s tím přidejte i kukuřici, hrášek a červenou papriku.
04.
Pak smíchejte s hotovou rýží a dochuťte kořením. Jako příloha se hodí jarní salát z hlávkového salátu a ředkviček.