Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Při přípravě bůčku je důležité dodržet hlavně dvě věci - marinádu a dobu pečení. Poradíme vám, jak připravíte tu nejlepší pečínku a obyčejný bůček proměníte v nebeský pokrm.

15 min.
Příprava
2 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg vepřového bůčku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžíce tymiánu
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
Článek

Tento bůček je nejlepší jen s chlebem, ale kdybyste ho podávali jako pořádně vydatný oběd, zvolte k němu červené zelí a klasický houskový knedlík nebo opečené brambory.

Postup

01.

Bůček omyjte, osušte a kůži nakrojte do mřížky. Česnek zbavte slupky a utřete ho se solí. Poté ho smíchejte se všemi zbylými surovinami a ve vzniklé marinádě důkladně maso obalte. Nejlépe to půjde rukou, díky tomu se marináda dostane i do naříznuté kůže.

02.

Pekáček vytřete olejem nebo ještě lépe vyložte pečicím papírem. Umístěte na něj bůček a dejte péct do vyhřáté trouby na 160 °C. Teplotu nezvyšujte, raději pečte delší dobu. Počítejte s tím, že to potrvá 120-150 minut. Hotový bůček poznáte podle krásně křupavé kůžičky. Před servírováním můžete pokrm ozdobit nakrájenou jarní cibulkou.

Načítám