Článek
Tento bůček je nejlepší jen s chlebem, ale kdybyste ho podávali jako pořádně vydatný oběd, zvolte k němu červené zelí a klasický houskový knedlík nebo opečené brambory.
Postup
01.
Bůček omyjte, osušte a kůži nakrojte do mřížky. Česnek zbavte slupky a utřete ho se solí. Poté ho smíchejte se všemi zbylými surovinami a ve vzniklé marinádě důkladně maso obalte. Nejlépe to půjde rukou, díky tomu se marináda dostane i do naříznuté kůže.
02.
Pekáček vytřete olejem nebo ještě lépe vyložte pečicím papírem. Umístěte na něj bůček a dejte péct do vyhřáté trouby na 160 °C. Teplotu nezvyšujte, raději pečte delší dobu. Počítejte s tím, že to potrvá 120-150 minut. Hotový bůček poznáte podle krásně křupavé kůžičky. Před servírováním můžete pokrm ozdobit nakrájenou jarní cibulkou.