Článek
Postup
01.
Kuře vyndejte včas na linku a nechte ho dojít pokojové teploty. Poté prstem uvolněte kůži na prsou a vsuňte pod ni dva plátky másla. Máslo lehce promněte a rozetřete ho po celých prsou, kůžička tak bude voňavá a dozlatova propečená.
Tip: Máslo můžete ochutit bylinkami, kořením nebo česnekem.
02.
Kuře pořádně osolte uvnitř i zvenku, do břišní dutiny vložte kousek másla a pomocí kuchyňského provázku ho svažte do úhledného tvaru, maso se tak snadno nevysuší. Kuře otočte hrudí nahoru a křídla zasuňte dozadu za ramínka. Nohy přitlačte k prsní části, překřižte a svažte k sobě.
03.
V remosce bude hotové přibližně za hodinu a čtvrt nebo půl, záleží na velikosti. Přibližně po 45 minutách pečení kuře zkontrolujte, můžete ho přelít šťávou. Upečené kuře nechte odpočinout asi 15 minut a až poté naporcujte.
Tip: Pod kuře rozložte před pečením plátky brambor, cibule a případně i jiné zeleniny: upečou se zároveň s kuřetem a o přílohu máte postaráno.
Remoska je skvělý český vynález: šetří čas i peníze a připravíte v ní téměř cokoliv. Skvělá jsou zapékaná jídla z remosky a bez problémů zvládne i jednoduchou a tradiční kefírovou buchtu.
Za zapůjčení remosky děkujeme společnosti Remoska s.r.o.